keskiviikko 20. elokuuta 2014

YouTube + Chromecast jumppaamaan

Vauvan kanssa en ole jaksanut innostua jumpassa käymisestä samaan malliin kuin aikaisemmin. Minulla on lähestulkoon koko aikuisikäni ollut salijäsenyys. Aloitin myös Les Mills konseptin jumpissa käymisen heti kun ne tulivat Suomeen. Body Pumpissa olen siis alkanut käymään noin 13 vuotta sitten, huih! Taisin olla silloin vielä yläasteella. Nytkin on salijäsenyys, mutta vauvan valvottaminen ja muu jatkuva touhuaminen verottaa jaksamista niin paljon, että olen käynyt melko laiskasti.

Mies kiikutti meille kotiin keväällä Chromecastin. Chromecastin avulla voi streamata YouTube tai Netflix -videoita televisioon. Myös selaimen jako onnistuu melko hyvin. Verkkokaupassa laite maksaa 35 euroa, mikä ei ole minusta tuosta paljon.





Olen nyt kovasti innostunut tekemään kotijumppia YouTubesta, kun tosiaan ne saa televisiostakin näkyviin. Ehkä asia on jo monelle muulle tuttu, mutta minut jumppavideoiden tarjonta yllätti. Aiemmin olin kokeillut joitain dvd:tä, mutta niihin kyllästyi aika nopeasti. YouTubesta taas löytää vaikka joka treenikerralle eri videon.

Vauvan saannin jälkeiseen vatsan pönötykseen auttoi Jillian Michaelsin vatsalihasten tehotreeni '6 week six pack'. Ihmeellistä miten monta vatsalihasliikettä voi keksiäkään. Niin ahkera en kyllä ole treenin kanssa ollut että six packin olisin saanut.




Suosikiksi kuitenkin nousi buti jooga -videot. Buti joogassa yhdistyvät jooga ja tanssi. Joogaaminen kotona olisi minulle jotenkin liian tylsää, mutta tätä jaksan tehdä. Treenissä ollaan jatkuvassa liikkeessä, jolloin syvät vatsalihakset saavat hyvää harjoitusta. Tämä laji tuntui tosiaan juuri siltä mitä tarvitsin.



Valitettavasti YouTubessa ei ole kuin muutama buti video. Siksi tilasinkin nettivideot butin verkkosivuilta. Otin halvimman vaihtoehdon, joka maksoi 12.99 USD:ta kuukaudessa. Viikoittain saa yhden uuden videon käyttöönsä. Miinusta palvelu saa siitä, että Chromecastin toimivuus perustui selaimen eikä itse videon streamaukseen.



Myös HIIT- ja tabatatreenit toimivat videoina. Niiden avulla pystyy kehittämään lihaskuntoa, vaikka olisi aikaa vain lyhyelle treenille. Joskus olen jaksanut niitä tehdä vauvan nukkuessa päiväunia. Noista tekee myös käteviä kotitreenejä se, ettei muita välineitä kuin matto tarvita, eikä aina edes sitä.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti