lauantai 16. elokuuta 2014

Pizza pizza

Italiassa tuli lomamatkalla syötyä pizzaa lähes joka päivä. Kuinka muutenkaan, koska onhan italialainen pizza ihanaa. En käsitä, kuinka jotkut eivät välitä italialaisesta pizzasta. Hyvälaatuiset täytteet ja rapea pohja. Täytteitä ja etenkin juustoa on sen verran, ettei syötyään ole sellainen olo että pitäisi levätä pari tuntia.





Olenkin miettinyt, että voisi alkaa tehdä arkiruokana kotosalla pizzaa. Edellisenä iltana vain tekisi taikinan valmiiksi niin tuo olisi aika nopea ruoka.

Meillä sattui olemaan kotosalla durumvehnäjauhoja. Aiemmin olen tehnyt pohjan ihan tavallisista vehnäjauhoista, mutta durumjauhoista pitäisi saada tehtyä pohjan, josta ei tule pullamaista. Pullamaisuus ja liika täytteiden määrä on ollut minulla kotona tehdyssä pizzassa ongelma. Tällöin lopputulos muistuttaa enemmän piirakkaa kuin pizzaa.

Pistettiin toimeksi:








Onnistui! Etenkin artisokka oli onnistunut valinta täytteenä. Aika pian 1-vuotias Vaavikin sai oman pikkuruisen pizzansa, jossa oli tomaattia ja hitusen mozzarellaa.

Vielä pitäisi keksiä miten pohjasta saisi riittävän ohuen ja rapean. Hankintalistalla on ainakin pizzakivi ja hakusessa täydellisen pohjan resepti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti