tiistai 26. elokuuta 2014

Babyzen YOYO matkarattaat käytössä

Vauvalla (11 kk) on ollut nyt muutaman kuukauden ajan käytössä Babyzen YOYO matkarattaat. Aikaisemmin rattaina oli ollut käytössä ainoastaan Emmaljungan City Crossit ja niiden lisäksi tarvittiin matkarattaat ulkomaanreissua varten. Lähtökohtana oli se, että kun kerran matkarattaat hankitaan, niin niiden tulee tosiaan olla pieneen tilaan menevät ja näppärästi kuljetettavat. Törmäsin Babyzen YOYOihin ihan sattumalta netissä surffaillessani ja niiden ominaisuudet vakuuttivat minut. Rattaat vaikuttivat ihanan tyylikkäiltä ja keveiltä, mutta kuitenkin riittävän laadukkaan jämäköiltä käyttöön.




Katsoin netistä etukäteen videoita siitä miten helppoa rattaat on kasata ja avata ja naureskelin niille, koska tosielämässä tuollaisen kanssa saa aina ähistä pitkään. Ei se käytännössä ollutkaan ihan mikään kädenheilautus, mutta yllättävän helppoa kyllä. Rattaat saa niin pieneen kokoon, että niitä voi kantaa jopa olalla kuljettaen, kuin laukkua. Ne mahtuvat myös lentokoneen käsimatkatavaroihin.



Kesälomalla Italiassa rattaat olivat oikein toimivat. Viiden hengen perheen tavarat veivät vuokra-autossa niin paljon tilaa, että rattaat kulkivat autossa sylissäni. Ja selvisin siitä ihan hyvin. Pikkukujillakin kulkiessa rattaat toimivat, vaikkakin keveytensä vuoksi mukulakivillä rattaat hyppelehtivät melkoisesti ja ihan yhdellä kädellä työntäminen ei onnistunut. Kaikkein eniten tulikin turvauduttua kantoreppuun, mutta täysin ilman rattaita ei reissusta oikein olisi selviytynyt. Oli myös loistavaa, että rattaat olivat keveät kantaa ja helpot koota, koska ne piti kantaa portaita pitkin asunnolle.

Emme laittaneet lentokoneessa rattaita käsimatkatavaroihin, koska koin helpommaksi kantaa lasta lentokentällä kantorepussa. Italian päässä kuitenkin ainakin tarjottiin mahdollisuutta ottaa rattaat mukaan koneeseen. Rattaiden laittamisessa ruumaan ei ollut juurikaan ylimääräistä vaivaa ja ne sai noudettua muiden tavaroiden mukana. En pakannut niitä mitenkään erityisesti, vaan käytin rattaiden mukana tullutta pussukkaa.



Kotikäytössä rattaat ovat olleet helpotus raskaampien City Crossien jälkeen. Kehtaa mennä pieniinkin liikkeisiin ja kahviloihin käymään. Kesällä ei ole tullut lainkaan käytettyä muita kuin näitä matkarattaita. Toivottavasti näitä voi käyttää pitkälle syksyyn. Lumisessa maastossa näillä rattailla ei kyllä tee varmaan juuri mitään.

Luulenkin, että talvella käytän taas vanhoja tuttuja Emmaljungia. Hyvänä puolena niissä on ainakin jämäkkyys, jonka ansiosta ei tarvitse pelätä että rattaat kaatuvat, kuten näiden matkarattaiden kanssa välillä joutuu pelkäämään. Arkikäytössä jään myös välillä kaipaamaan isompien rattaiden tavaratilaa. Tuohon tilaan ei ruokaostoksia saa ollenkaan. Hienoa näissä YOYOissa on kyllä se, että ne saa kokonaisenakin työnnettyä kiireessä auton tavaratilaan. Nämä ovat siis näppärät talvella ostoskeskuksessa käydessä.






Tilasin omani Matkamuksuilta. Löysin samaisesta liikkeestä myös mahtavan telttamaisen matkasängyn ja matkasyöttöratkaisun. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti